Close

Page 12 of 12 FirstFirst ... 2101112
Results 276 to 297 of 297
  1. #276
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Germany
    Posts
    14
    Rep Points
    10.6
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Today I read the DME (MSD81.2) of a 2011 E87 116i without any problems. All information of the ECU were displayed correctly.

    This MSD81.2 took 70 minutes (6.5h for my MSD80 for comparison). Same cable, laptop, power supply as for my MSD80.

  2. #277
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    St George, Utah
    Posts
    41
    Rep Points
    65.1
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    A week or two ago I tried flashing with k+d can cable and couldn't get it to flash without bricking it. Reading how ever did work. It took a little over 60 minutes.

    Also It seem like while flashing winfkp shuts the fuel pump down so the battery doesn't drain faster. It would be nice to have that hopefully shut off in the future.

    Anyway thanks for all the work you guys are doing here!

  3. #278
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    8
    Rep Points
    7.4
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Trevor, Sticky,

    Dcan cable version is still being worked in right? Iím going to put my JB4 back in and drive in the meantime... I hate dinging around with the JB4 power wire...

    i hope the log log file was useful that I sent by email.

    Appreciate your dedication to this.
    -p

  4. #279
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Germany
    Posts
    14
    Rep Points
    10.6
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Any news here?

  5. #280
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    137,723
    Rep Points
    41,025.7
    Mentioned
    2418 Post(s)
    Rep Power
    411


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by purin Click here to enlarge
    Trevor, Sticky,

    Dcan cable version is still being worked in right? I’m going to put my JB4 back in and drive in the meantime... I hate dinging around with the JB4 power wire...

    i hope the log log file was useful that I sent by email.

    Appreciate your dedication to this.
    -p
    Post above says just for reading in practice.

  6. #281
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    137,723
    Rep Points
    41,025.7
    Mentioned
    2418 Post(s)
    Rep Power
    411


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by Jonas225 Click here to enlarge
    Any news here?
    Let's ask @trevorlee02

    Remember guys, the Bavarian Technic cable is 100% the way to go to flash without issue. We're sorting through issues with other cables.

  7. #282
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    4
    Rep Points
    85.0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    So I finally decided to update my flash tune from the 7/1/2015 pump gas tune I loaded on back in 2015 using the v1.2 software.

    I ended up having to try 3 different machines to get the newer 2.0 app to write the 6/15/2017 pump gas tune.

    The one that ended up working was an ancient desktop computer with an AMD processor and windows XP using the BavTech cable.
    I can attest that the preferring AMD processors, BavTech cable, and disconnecting the battery for a few minutes before reattempting all seem to help with getting the job done. At least on my 2007 K-Line.

    When my write worked, it only took just over 1 minute - normal?

    Car runs good but I have a bit of a silly question - is there any way to validate that the tune applied 100% correctly/is working? is there some way to confirm by driving with the JB4 set for gauges support only and see boost levels etc?

  8. #283
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    33
    Rep Points
    106.0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    2


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    Writing a change in the map only is very quick 1-5 minutes.
    if it doesn't work properly usually the car wont start Click here to enlarge

  9. #284
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    2
    Rep Points
    2.1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    EDIT: I fixed this by running install file using "Run as Administrator".

    I can't install the app, see below and quote for log file. I've extracted using 7-zip running windows 7.
    Click here to enlarge
    [ATTACH]57474[/ATTACH
    Attached Images Attached Images  

  10. #285
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    2
    Rep Points
    2.1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    So I'm just wondering if there is a database or source for tune files? Just looking for a base tune for a totally stock 07 335. I've checked the download section of this website, but there doesn't seem to be any stock tune files there.

  11. #286
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    33
    Rep Points
    106.0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    2


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by d1ck Click here to enlarge
    So I'm just wondering if there is a database or source for tune files? Just looking for a base tune for a totally stock 07 335. I've checked the download section of this website, but there doesn't seem to be any stock tune files there.
    plenty of stock tunes in the files section, i've uploaded various versions myself.
    @trevorlee02
    can we read and flash MSV70 and MSV80 with the 2.0 ?

  12. #287
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    EU, Czech Republic
    Posts
    89
    Rep Points
    88.3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Hi guys. I have Alpina B3S with MSD80 ECU. My soft. version is I86OS, JB4 installed. I want to use backend flash e85 bin. Can I flash my ecu with I8aOs .bin directly to I86Os, or I have to flash ecu with WinKFP to oem i8AoS.bin first, than flash e85 backend with bimmerboost flash?

    Thanks

  13. #288
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Germany
    Posts
    14
    Rep Points
    10.6
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Any news regarding 2.1?

  14. #289
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    5
    Rep Points
    6.5
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Was able to install BB2.0 on my windows 10 machine but that doesn't play nice with my bavtech cable and failed a flash with the K+DCAN cable (which is verified to work with winkfp on an older laptop).

    Ended up having to use winkfp on my older laptop to flash back to stock, and can not get BB2.0 to install on that laptop with windows 8.1. Getting the following error:

    ERROR SUMMARY
    Below is a summary of the errors, details of these errors are listed later in the log.
    * Activation of C:\Users\wcs\Downloads\BB APP 2.0\BimmerBoostFlash.application resulted in exception. Following failure messages were detected:
    + Downloading http://desktop-i8karv6/BimmerBoostFl...sh.application did not succeed.
    + The remote name could not be resolved: 'desktop-i8karv6'

    Tried running in compatibility mode for windows 7 and run as administrator. Any help would be appreciated.

    Thanks

  15. #290
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Ohio
    Posts
    13
    Rep Points
    25.4
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    anyone who got bbapp 2.0 to install can could you walk me though on you might have done differently than what i am doing. I have tried all different compatibility modes with no success. getting the same error as the poster above me.

  16. #291
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Houston, Tx
    Posts
    226
    Rep Points
    771.0
    Mentioned
    70 Post(s)
    Rep Power
    8



    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    Sounds like the zip file is being unzipped with winrar or some other program. Remove the app from your computer, unzip with 7zip and install as admin... as far as the bavtech cable, it will run on any variant of windows. If you have a Bavtech cable then you should be installing version 1.3.3.1...

  17. #292
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Ohio
    Posts
    13
    Rep Points
    25.4
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by trevorlee02 Click here to enlarge
    Sounds like the zip file is being unzipped with winrar or some other program. Remove the app from your computer, unzip with 7zip and install as admin... as far as the bavtech cable, it will run on any variant of windows. If you have a Bavtech cable then you should be installing version 1.3.3.1...
    Thanks! This worked perfect.

  18. #293
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    5
    Rep Points
    5.2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    is there a new version?

  19. #294
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    137,723
    Rep Points
    41,025.7
    Mentioned
    2418 Post(s)
    Rep Power
    411


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by boostjunkie Click here to enlarge
    is there a new version?
    No. The BB App is no longer supported or under development.

  20. #295
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    On Earth
    Posts
    3
    Rep Points
    6.0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    If I have I have a car thatís got MHD already flashed onto it, can I still use bimmerboost to flash over it? I donít want to pay for a license just to flash the car with MHD.

  21. #296
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    33
    Rep Points
    106.0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    2


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by KClemente Click here to enlarge
    If I have I have a car that’s got MHD already flashed onto it, can I still use bimmerboost to flash over it? I don’t want to pay for a license just to flash the car with MHD.
    Yes you can. You can also use winKFP to overwrite MHD to go back to stock. BB flash might require a force full flash to work over the MHD map properly.

  22. #297
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    St George, Utah
    Posts
    41
    Rep Points
    65.1
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Can you release what you have as open source or open it to a select few. I would love to get this running. I already have experience with can networks relating to tuning and logging from a arm based board.
    08' BMW 335xi, 153k Miles

Page 12 of 12 FirstFirst ... 2101112

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •