Close

Results 1 to 5 of 5

Thread: Loosing power

  1. #1
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Germany
    Posts
    37
    Rep Points
    23.4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Reputation: Yes | No

    Loosing power

    Hi,
    I have been on a trackday in France last weekend with my supercharge m3 e46.
    It was quite hot, we had about 30 degree Celsius.
    After 2-3 laps I was loosing a lot of power on the main straight at high rpm. My topspeed drooped from 230kph to 210 kph.
    When I did a slow lap and after that a fast lap I got power again for 2 laps.




    Watch this video from 6 minutes. That car has the same problem. It looses power on the main straight at high rpm.
    My oil temp was at 120 and my water temp at 90 degree Celsius.
    Attached Images Attached Images     
    Click here to enlarge

  2. #2
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Germany
    Posts
    37
    Rep Points
    23.4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0



    Reputation: Yes | No
    I think the problem could be the intercooler.
    Would a water methanol injection solve the problem ?!


    Some more pictures of the trackday....
    Attached Images Attached Images       
    Last edited by M3Reloaded; 09-01-2014 at 08:12 PM.
    Click here to enlarge

  3. #3
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    117,756
    Rep Points
    31,551.1
    Mentioned
    2064 Post(s)
    Rep Power
    316


    Reputation: Yes | No
    Meth injection is worth trying but you may also want to see if you have a boost leak.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Germany
    Posts
    37
    Rep Points
    23.4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0



    Reputation: Yes | No
    I don't think it's a boost leak because in the first laps I have all the boost in the world
    Click here to enlarge

  5. #5
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    841
    Rep Points
    1,035.0
    Mentioned
    6 Post(s)
    Rep Power
    11


    2 out of 2 members liked this post. Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by M3Reloaded Click here to enlarge
    I don't think it's a boost leak because in the first laps I have all the boost in the world
    One way to be 100% sure would be to log your Intake Air Temperature.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •