Close

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    7
    Rep Points
    9.6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No

    4F70 Engine over speed?

    This is the second time it has happened, Both times is when I push the car hard and throws this code along with 51AE signal from Engine ECU not plausible: brake switch, CF33 Message from Engine control unit doesn't exist. All 3 are trans code.
    When the trans malfunction, DSC and brake light comes on the dash, car will not drive as if I was in neutral but shows D5 on the dash. Both time it happened I was either in S3 about to shift to S4 or a second into shifting into S4. The engine who rev up and down until I pull over and restart the car. Doesn't seem to do it with Less power and boost on pump but I haven't pushed it as hard since the first time it has happened.
    Only happens when I'm using E60.
    Mods:
    Jb4 G5 ISO map 7 (when on e60)
    BMS E85 flash
    DP
    FMIC
    Inline LPFP from SteveAZ
    CPE CP with Tial BOV
    Alpina Trans Flash

  2. #2
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    120,267
    Rep Points
    32,709.2
    Mentioned
    2130 Post(s)
    Rep Power
    328


    Yes Reputation No
    Someone help him out please.
    Chrome Space Bar Issue: http://www.boostaddict.com/showthrea...338#post738338


    Stage 2 or 2.5 E9X M3 S65 V8 supercharger kit for sale
    : http://www.boostaddict.com/showthrea...r-kit-for-sale

  3. #3
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    7
    Rep Points
    9.6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0



    Yes Reputation No
    No love... i know its probably a rare case since i couldn't find nothing on these codes either... but i would like a direction on where i should look. don't want to throw parts at it blindly.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Houston under a book
    Posts
    1,419
    Rep Points
    2,749.0
    Mentioned
    66 Post(s)
    Rep Power
    28


    Yes Reputation No
    Possibly trans slipping, getting a mismatch in engine rpm vs vehicle speed? Maybe try a higher load flash... or 6mt swap?

    Honestly no clue sorry. But sounds electrical.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Alabama
    Posts
    68
    Rep Points
    67.8
    Mentioned
    6 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Have you try to reset your transmission adaptation? I had similar issue before. My car would show DSC malfuntion and the car switched to nautral with rough idle. It went away when I restart the car. I fixed it by reflashed my trans to factory and reset adaptation. I drove with factory trans for about a week. I then flashed it back to alpina and reset adaptation again. It went away. I hope that help.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    7
    Rep Points
    9.6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0



    Yes Reputation No
    I have tried to reset adaptation and it didnt work but inmever tried flashing again... might try that 2011 trans flash and see when I have the chance to.... I was trying to get my car ready to goto mpact and so the half mile race but looks like im out before I even started

  7. #7
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    7
    Rep Points
    9.6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0



    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    Would you happen to know the build number i have to select for stock flash?

  8. #8
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    120,267
    Rep Points
    32,709.2
    Mentioned
    2130 Post(s)
    Rep Power
    328


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by guwakjai010 Click here to enlarge
    Would you happen to know the build number i have to select for stock flash?
    Anyone?
    Chrome Space Bar Issue: http://www.boostaddict.com/showthrea...338#post738338


    Stage 2 or 2.5 E9X M3 S65 V8 supercharger kit for sale
    : http://www.boostaddict.com/showthrea...r-kit-for-sale

  9. #9
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Alabama
    Posts
    68
    Rep Points
    67.8
    Mentioned
    6 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by guwakjai010 Click here to enlarge
    Would you happen to know the build number i have to select for stock flash?
    The stock zb number is 7601492. Let me know if you need help with it.

  10. #10
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    7
    Rep Points
    9.6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0



    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by babuski Click here to enlarge
    The stock zb number is 7601492. Let me know if you need help with it.
    Thanks, ill mostlikely flash it on friday incase something goes wrong I have time to fix it. Flashed my car and friends car no problem before but just in case

  11. #11
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    7
    Rep Points
    9.6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0



    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    Just wanted to give a quick update. I flashed the trans to the 7601494. Its feels like stock except it has numbers while in sport mode. The e85 station around me was out of order so I have to wait til that is available because there is no other station close around me.

  12. #12
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    7
    Rep Points
    9.6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0



    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    update: found a thread on n54tech with similiar problems, they said do a full write on the bbflash... so along wit the trans flash, i also did a full write with wedge's 13.5 max timing e50 v1 map (no post shift timing drop) and with around e60, did a couple pulls shifted at 6k, so far so good, no problems. shifting at 6k really had no timing drop, car just kept pulling @ 140mph and had alot more to give but ran out of road.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •