Close

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    1
    Rep Points
    1.0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No

    HELP >> Wipers won't turn off and Dash Light On (Airbag, DSC, Etc.)

    Hi Guys,

    I've also posted this on e90post but wanted to see if anyone here could help. My 2008 e92 335i was recently put back to stock and now I'm having a weird issue. The car starts and drives fine but I'm getting a bunch of codes. Here's what's going on:

    1. Wipers will not stop - they are on constantly and the only way to turn them off is by pulling the the key out.

    2. Airbag/passive restraint system light is on cluster

    3. Tire Pressure light is on cluster

    4. ABS light is on cluster

    5. DSC light is on cluster

    6. Parking brake light is on cluster

    7. Speedometer constantly reads zero.

    8. SOS failure is on Idrive.

    9. Stereo does not work.

    At first, this was intermittent but now all the dash lights are on constantly and I can't get the wipers off.

    I've taken apart the clock spring because I thought it was the steering angle sensor but it all looked fine. All the glove box fuses were checked. I'm thinking I may have a bad ground somewhere or that the battery or battery cable is bad? Maybe even a bad wheel speed sensor? I'm hoping I don't have to change the DSC module. I couldn't get any communication with the DSC module through INPA but I thought if the voltage isn't right, the module would be offline. I've also read somewhere that there's a blue relay in the DME box that might cause some of this stuff.

    Here are the codes I was able to pull (MSD80):

    CDAD (requirement road wheel torque drive line, BF)
    CDA1 (steering wheel angle)
    CD98 (torque requirement DSC dynamic stability control, B6)
    CD9C (speed, 1A0)
    CDA5 (status DSC dynamic stability control, 19E)
    CD95 (operation cruise control/ACC active cruise control, 194)

    If anyone has any tips or advice, please help.

    Thanks in advance!

  2. #2
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    119,426
    Rep Points
    32,123.4
    Mentioned
    2107 Post(s)
    Rep Power
    322


    Yes Reputation No
    If you are back to stock I'd visit the dealer as I have no idea what else you can do.

    Stage 2 or 2.5 E9X M3 S65 V8 supercharger kit for sale
    : http://www.boostaddict.com/showthrea...r-kit-for-sale

  3. #3
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    michigan
    Posts
    1,082
    Rep Points
    916.9
    Mentioned
    18 Post(s)
    Rep Power
    10


    Yes Reputation No
    was your car built before May 2008? if yes it could be your battery since BMWs built before that have $#@! electrical systems
    '08 535xi - fbo

  4. #4
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    288
    Rep Points
    679.5
    Mentioned
    8 Post(s)
    Rep Power
    7


    Yes Reputation No
    SZL (steering angle sensor) is most likely. Did the lens look cloudy at all when you pulled it apart? Otherwise the IBS cable maybe?

  5. #5
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    8
    Rep Points
    7.7
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    Have you had your windshield replaced recently? (Could account for the rain sensor and wipers being on)

  6. #6
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    63
    Rep Points
    59.0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Stereo issue could be a fried amp, if you have the logic 7 amp. They are made pretty shabbily, mine shorted when i put back on the battery cables.

    The other codes are inline with what i encountered when a mech installed my BMW V2 steering wheel wrong. Did you plug in the lines correctly? Are the lines from the volute cassette to the main harness plugged in correctly? Are the cables cut or have torn sleeves?

    Also it would help if you let us know what triggered it. A botched install? A rainy day? A run through deep water?

  7. #7
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    63
    Rep Points
    59.0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Sorry didn't read. What parts did you have replaced back to stock? Give us a list and see if anybody can chime in.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •