Close

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    CLARKSVILLE,TN
    Posts
    9
    Rep Points
    11.6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No

    backend help!! someone save me

    So i just did the backend pump flash on my dad 09 e90 AT has G5 and dci put it on map 5 and then took it out it pulled hard then cut out at WOT and then kicked me back to map 4 i put it on map 1 and it did the same thing! what is going on here ? it has 50k miles not throwing any code terrry jesus anyone help?
    If a man has nothing to die for he isnt fit to live

  2. #2
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    135
    Rep Points
    162.0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    2


    Yes Reputation No
    That's the failsafe map. did you update your JB4 to tell it your running a backend flash now?

  3. #3
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    CLARKSVILLE,TN
    Posts
    9
    Rep Points
    11.6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0



    Yes Reputation No
    no ? is there a different update for that?
    If a man has nothing to die for he isnt fit to live

  4. #4
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    135
    Rep Points
    162.0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    2


    Yes Reputation No
    Connect to your JB4 with your computer, load up the app and there's an option in the menus for it.

    I don't think it can be changed via the steering wheel controls.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    15
    Rep Points
    16.4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Yes You need to select G5 with BMS FLASH. On earlier versions it says g5 335is, 1m and backend flash
    Two Boosted Bimmers....
    2010 135i- JB4, DCI, Meth, DP's, CP/Tial Q, CPE Exhaust
    1995 M3- AA Stg 1, Meth, 3.46 FD, Quaife LSD

  6. #6
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    CLARKSVILLE,TN
    Posts
    9
    Rep Points
    11.6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0



    Yes Reputation No
    i forgot about that but i did that and it still kicked back to map 4 and mine says g5 iso/bms flash 1m 335is
    If a man has nothing to die for he isnt fit to live

  7. #7
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Downey, Ca
    Posts
    2,063
    Rep Points
    2,784.8
    Mentioned
    41 Post(s)
    Rep Power
    28


    Yes Reputation No
    Make sure AFR & CPS values in the JB4 interface are all set to 0. You should also select "G5 ISO w/ BMS flash" under settings.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    CLARKSVILLE,TN
    Posts
    9
    Rep Points
    11.6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0



    Yes Reputation No
    the all map afr and all map crs?
    If a man has nothing to die for he isnt fit to live

  9. #9
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    CLARKSVILLE,TN
    Posts
    9
    Rep Points
    11.6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0



    Yes Reputation No
    i just did the new interface update and the firmware update theres numbers in my afrs but the crs is all 0s
    If a man has nothing to die for he isnt fit to live

  10. #10
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    73
    Rep Points
    66.9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    Clear the afrs. What's your boost failsafe set to?

  11. #11
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    37
    Rep Points
    43.4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    raise the psi failsafe and put all the afr and cps values to 0 and select bms flash

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •