Close

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    305
    Rep Points
    403.2
    Mentioned
    14 Post(s)
    Rep Power
    5


    Yes Reputation No

    AFR ration gauge plus sensor for racegas

    I tried AEM and it died after few minutes while using racegas

  2. #2
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Harrisburg
    Posts
    1,281
    Rep Points
    1,527.3
    Mentioned
    43 Post(s)
    Rep Power
    16


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by Spool Click here to enlarge
    I tried AEM and it died after few minutes while using racegas
    You can't use oxygen sensors with leaded gas. It ruins them.
    Eppur si muove.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    305
    Rep Points
    403.2
    Mentioned
    14 Post(s)
    Rep Power
    5



    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    What should I do?

  4. #4
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Harrisburg
    Posts
    1,281
    Rep Points
    1,527.3
    Mentioned
    43 Post(s)
    Rep Power
    16


    2 out of 2 members liked this post. Yes Reputation No
    Lets start off with the facts. I made an assumption about the race gas containing lead, but if we are going to troubleshoot the problem, we need to make no assumptions.

    1. Which specific oxygen sensor and gauge did you buy? All AEM kits appear to use the Bosch LSU 4.2 sensor which is a quality sensor.

    2. Were you using leaded race gas? You may have to call up where you got it to find out.

    3. Where was the sensor placed in the exhaust stream? (A picture would be great)
    Eppur si muove.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    118
    Rep Points
    151.6
    Mentioned
    8 Post(s)
    Rep Power
    2


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    sometimes if the sensor is placed wrong it can die due to water but its most likely lead
    Click here to enlarge

  6. #6
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    118,918
    Rep Points
    31,886.9
    Mentioned
    2093 Post(s)
    Rep Power
    319


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by ajm8127 Click here to enlarge
    Lets start off with the facts. I made an assumption about the race gas containing lead, but if we are going to troubleshoot the problem, we need to make no assumptions.

    1. Which specific oxygen sensor and gauge did you buy? All AEM kits appear to use the Bosch LSU 4.2 sensor which is a quality sensor.

    2. Were you using leaded race gas? You may have to call up where you got it to find out.

    3. Where was the sensor placed in the exhaust stream? (A picture would be great)
    @Spool

  7. #7
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    2
    Rep Points
    4.2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    NGK AFX with an NTK sensor works well with leaded gas and tuning over a bosch lsu sensor.

    For under 1000 its the only wideband i currently recommend to use.
    Slow miata

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •