Close

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 26 to 50 of 93
  1. #26
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Simi Valley, CA
    Posts
    8,220
    Rep Points
    9,376.5
    Mentioned
    656 Post(s)
    Rep Power
    94


    Yes Reputation No
    I think it's a timing issue but that could also correlate back to the processor.
    Burger Motorsports
    Home of the Worlds fastest N20s, N54s, N55s, N63s, S55s, and S63s!

    It is the sole responsibility of the purchaser and installer of any BMS part to employ the correct installation techniques required to ensure the proper operation of BMS parts, and BMS disclaims any and all liability for any part failure due to improper installation or use. It is the sole responsibility of the customer to verify that the use of their vehicle and items purchased comply with federal, state and local regulations. BMS claims no legal federal, state or local certification concerning pollution controlled motor vehicles or mandated emissions requirements. BMS products labeled for use only in competition racing vehicles may only be used on competition racing vehicles operated exclusively on a closed course in conjunction with a sanctioned racing event, in accordance with all federal and state laws, and may never be operated on public roads/highways. Please see http://www.burgertuning.com/emissions_info.html for more information on legal requirements related to use of BMS parts.

  2. #27
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Harrisburg
    Posts
    1,281
    Rep Points
    1,556.3
    Mentioned
    43 Post(s)
    Rep Power
    16


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by ForTheD Click here to enlarge
    For comparison -

    Did not work: Dell Inspiron Core 2 Duo
    Did not work: Dell Inspiron I5
    Did work!: HP g62 AMD Athlon
    Is there any way to try these laptops on a car with DCAN?
    Eppur si muove.

  3. #28
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Salem, OR
    Posts
    23
    Rep Points
    33.1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by ajm8127 Click here to enlarge
    Is there any way to try these laptops on a car with DCAN?
    I probably won't be able to do the full read, but I could maybe check voltage... Which would be an improvement if it worked.

  4. #29
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    120,377
    Rep Points
    32,769.4
    Mentioned
    2133 Post(s)
    Rep Power
    328


    Yes Reputation No
    KLINE is causing some headaches but if it doesn't work for you please try another laptop/computer. I'll see what can be done if anything to smooth this out.
    Chrome Space Bar Issue: http://www.boostaddict.com/showthrea...338#post738338


    Stage 2 or 2.5 E9X M3 S65 V8 supercharger kit for sale
    : http://www.boostaddict.com/showthrea...r-kit-for-sale

  5. #30
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Houston under a book
    Posts
    1,426
    Rep Points
    2,763.7
    Mentioned
    73 Post(s)
    Rep Power
    28


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    Having issues on my Toshiba qosmio (first gen i7 Clarksfield) notebook and my backup Gateway FX Core2Duo (merom generation board, Penryn cpu). I get all the info (and voltage sometimes with Terry's build) but it basically just reads and reads... been going 1.5 hours and says 240 minutes remaining.

    Have a 10amp charger on it and the battery is massive and about a month old, but I'll try picking up a large charger at some point in the future. Voltage has been ok though (verified independently), I plan on stopping once it hits 11.5 volts. No other laptops available. Just thought I'd report.

  6. #31
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Mexico
    Posts
    272
    Rep Points
    331.7
    Mentioned
    13 Post(s)
    Rep Power
    4



    Yes Reputation No
    Get an AMD laptop and it will work

  7. #32
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    962
    Rep Points
    1,141.3
    Mentioned
    45 Post(s)
    Rep Power
    12


    Yes Reputation No
    Using a AMD processor to read Kline and Dcan and both reading and writing with no issues.
    Click here to enlarge

  8. #33
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    962
    Rep Points
    1,141.3
    Mentioned
    45 Post(s)
    Rep Power
    12


    Yes Reputation No
    I know everyone's looking for a BT cable and this used one still has two left. Maybe you can get it cheaper then asking price.
    Click here to enlarge

  9. #34
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    3
    Rep Points
    6.1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Is there a definitive way to determine whether I have Kline or Dcan? I have a MY2007, 07/07 build date. These Kline issues are the only things preventing me from getting a bt cable and attempting to flash. If I'm Dcan, then my concerns should be moot.

  10. #35
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    120,377
    Rep Points
    32,769.4
    Mentioned
    2133 Post(s)
    Rep Power
    328


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by Cn555ic Click here to enlarge
    I know everyone's looking for a BT cable and this used one still has two left. Maybe you can get it cheaper then asking price.
    Please don't link to other forums classifieds but if you do make sure it's a link to a forum that allows links to this one.
    Chrome Space Bar Issue: http://www.boostaddict.com/showthrea...338#post738338


    Stage 2 or 2.5 E9X M3 S65 V8 supercharger kit for sale
    : http://www.boostaddict.com/showthrea...r-kit-for-sale

  11. #36
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    962
    Rep Points
    1,141.3
    Mentioned
    45 Post(s)
    Rep Power
    12


    Yes Reputation No
    Gotcha sticky.
    Click here to enlarge

  12. #37
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Houston under a book
    Posts
    1,426
    Rep Points
    2,763.7
    Mentioned
    73 Post(s)
    Rep Power
    28


    Yes Reputation No
    I think I'll drag my ancient desktop from the closet to its new place of honor in the garage. Athlon XP 2500+ iirc $#@!es. Real ultimate powa circa 2002ish. I wanna go fast.

  13. #38
    Join Date
    May 2012
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,971
    Rep Points
    2,932.4
    Mentioned
    78 Post(s)
    Rep Power
    30


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by evilarexeven Click here to enlarge
    Is there a definitive way to determine whether I have Kline or Dcan? I have a MY2007, 07/07 build date. These Kline issues are the only things preventing me from getting a bt cable and attempting to flash. If I'm Dcan, then my concerns should be moot.
    99.99% sure you will be Kline.
    2011 E90 M3 \ Melbourne Rot Metallic

    Click here to enlarge

  14. #39
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Italy
    Posts
    34
    Rep Points
    15.4
    Mentioned
    10 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    My car is 01/2007 and pc are a Intel core 2 duo

    On "step 3" after 70/80 minutes the "final countdown" still on 350 minutes and increases.

    any idea ?
    335i Attiva AT Black Saphire Stage 2 with bimmerboost flash mod
    Click here to enlarge

  15. #40
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Stockholm
    Posts
    1,527
    Rep Points
    1,177.7
    Mentioned
    61 Post(s)
    Rep Power
    12


    Yes Reputation No
    Connected for fun and cant see voltage. Using newest macbook pro on parallels w7.
    07 335i AT - MOTIV 750 - MHD BMS E85 - BMS PI - JB4G5 - Okada Coils - NGK 5992 Plugs - Helix IC - Stett CP - Custom midpipes with 100 HJS Cats - Bastuck Quad - PSS10 - QUAIFE LSD - BMS OCC - Forge DVs - AR OC - ALCON BBK - M3 Chassi - Dinan CP - Velocity M rear Toe arms - Advan RZ-DF - LUX H8 - Level 10 AT upgrade
    Click here to enlarge

  16. #41
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Italy
    Posts
    34
    Rep Points
    15.4
    Mentioned
    10 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    On my bimmerflash dashboard voltage is always 12.322v
    335i Attiva AT Black Saphire Stage 2 with bimmerboost flash mod
    Click here to enlarge

  17. #42
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    962
    Rep Points
    1,141.3
    Mentioned
    45 Post(s)
    Rep Power
    12


    Yes Reputation No
    It does seem to look more and more convincing that KLINE for some reason works best with an AMD processor. Guys with these issues please try to find a laptop having this processor and see if it solves it.
    Click here to enlarge

  18. #43
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Florida
    Posts
    1,222
    Rep Points
    1,034.2
    Mentioned
    31 Post(s)
    Rep Power
    11


    Yes Reputation No
    Is it the processor or more the motherboard; different USB chipset, etc since AMD makes their own motherboard spec that is almost always followed (especially on integrated solutions like laptops).

  19. #44
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    101
    Rep Points
    156.1
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    2


    Yes Reputation No
    I am MY 03/07 and 90% sure am dcan, e.g. had security key flash bug now fixed. I had amongst first msport in UK I think so maybe shifted around then?Is there a definitive way to tell?
    Last edited by crypticc; 09-04-2013 at 03:47 AM.

  20. #45
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    101
    Rep Points
    156.1
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    2


    Yes Reputation No
    P.s. rectangular not round obd socket so no Kline adapter required fit inpa cable. Also didn't require the rectangle to rectangle block adapter `for older Kline vehicles`

  21. #46
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Harrisburg
    Posts
    1,281
    Rep Points
    1,556.3
    Mentioned
    43 Post(s)
    Rep Power
    16


    Yes Reputation No
    To figure out if you have K-Line or DCAN look at the OBD-II connector. If position 7 is populated, your car is K-Line. If positions 6 and 14 are populated, you have DCAN.

    Click here to enlarge
    Eppur si muove.

  22. #47
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Italy
    Posts
    34
    Rep Points
    15.4
    Mentioned
    10 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by franzzz Click here to enlarge
    My car is 01/2007 and pc are a Intel core 2 duo

    On "step 3" after 70/80 minutes the "final countdown" still on 350 minutes and increases.

    any idea ?
    SOLVED !
    It's a PC Issue.
    Changed laptop with a Dell Core I5 vpro and solid state hard Disk and Win Sevend
    58 minutes for all !
    very fast led blink green-red on BT cable !!!!
    335i Attiva AT Black Saphire Stage 2 with bimmerboost flash mod
    Click here to enlarge

  23. #48
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Houston under a book
    Posts
    1,426
    Rep Points
    2,763.7
    Mentioned
    73 Post(s)
    Rep Power
    28


    Yes Reputation No
    Those vpros are 4th gen processors, that would be interesting if they have better luck with the new architecture than the previous iterations of the core chips. In my experience, everything from merom to ivy bridge failed. Here's to hope for haswell!

  24. #49
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    AZ
    Posts
    2,826
    Rep Points
    -66.0
    Mentioned
    43 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    This is a windows usb subsystem problem that is amplified by fast processors with the 'newer' architecture. In other words, its a windows issue. If ported to something else like linux, it may not have these problems.

  25. #50
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Houston under a book
    Posts
    1,426
    Rep Points
    2,763.7
    Mentioned
    73 Post(s)
    Rep Power
    28


    Yes Reputation No
    Well, I'm genuinely interested in this, I'm wondering because logically that sounds strange to me... I mean a usb subsystem problem in Windows i get. Exacerbated by faster processors makes sense too. But, then why is it that AMD systems, and in this case a shiny new haswell (substantially faster than the core2 variety) read fine? I mean I know AMD hasn't made speed records in a while, but they can't be slower than those old architectures. I think there has to be something in the software (bbflash), in the hardware on some Intel boards, or in whatever driver Intel likes to use for usb. I just don't understand what cpu "speed" has to do with anything based on the variety of computers that fail and work.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •