Close

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 51 to 64 of 64
  1. #51
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    117,699
    Rep Points
    31,533.4
    Mentioned
    2064 Post(s)
    Rep Power
    316


    Reputation: Yes | No
    Any LA/OC guys interested? Maybe we should start a thread.

  2. #52
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Venice CA
    Posts
    652
    Rep Points
    568.9
    Mentioned
    33 Post(s)
    Rep Power
    0


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by Sticky Click here to enlarge
    Who are we going to get to come out though?

    I guess we could do a flash day. I could bring some shirts.

    Plus I'm sure there would be a long line of people wanting to get my autograph.

    And you're shop is down the street from Gintani so we can have my car stop by for an impromptu visit.
    Sounds like a plan. Let's get a thread started.

  3. #53
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    582
    Rep Points
    711.5
    Mentioned
    20 Post(s)
    Rep Power
    8


    Reputation: Yes | No
    I have an 05/07 K-Line that had the DME replaced from MSD80 to MSD81, do I still have K-Line?

  4. #54
    Join Date
    May 2010
    Location
    Park Ridge, IL
    Posts
    233
    Rep Points
    16.8
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    0


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by blisstik Click here to enlarge
    I have an 05/07 K-Line that had the DME replaced from MSD80 to MSD81, do I still have K-Line?
    I would say no. However, maybe someone else can post if I'm wrong. Also if you plug your BT cable in it will tell you what you have now.

  5. #55
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Roanoke VA
    Posts
    1,632
    Rep Points
    2,248.3
    Mentioned
    54 Post(s)
    Rep Power
    23


    Reputation: Yes | No
    How close is the flash to full release?
    Click here to enlarge
    MOTIV750, MOTIV P-1000 PI, MOTIV/FUEL-IT! low pressure fuel system, AEM EMS/COBB AP, Aquamist HFS-3, ETS FMIC, SPEC stage 3+ clutch/SS flywheel, BC Racing coilovers and VMR wheels wrapped in Hankook RS3s.

  6. #56
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    117,699
    Rep Points
    31,533.4
    Mentioned
    2064 Post(s)
    Rep Power
    316


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by rader1 Click here to enlarge
    How close is the flash to full release?
    It's indefinite.

  7. #57
    Join Date
    May 2011
    Posts
    199
    Rep Points
    343.3
    Mentioned
    5 Post(s)
    Rep Power
    4


    1 out of 1 members liked this post. Reputation: Yes | No
    Just a heads up for some. I read my stock file in about 72 minutes then uploaded a backend flash just to test out and write time was about 16 minutes (all went well). Took the car for a drive and logged a few runs and was very happy. A few days later I then wrote back my stock org bin file that was saved on my laptop from the original read (all went well and car drives well). Then attempted to install the AP version of the backend flash and a warning sign appeared on the AP stating "A previous installation was encountered! (it's refering to the BB flash) Continuing will discard existing data. Existing data will be unrecoverable". So once I hit the install it flahed with the AP version of the backend flash without saving the original ECU ROM file as the AP does in normal install operation. I had already saved my COBB ECU ROM file from a previous install so I was ok. It's not a big deal but just thought some may want to know.

  8. #58
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    AZ
    Posts
    2,729
    Rep Points
    2,484.0
    Mentioned
    40 Post(s)
    Rep Power
    25


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by Dirty Dog Click here to enlarge
    Just a heads up for some. I read my stock file in about 72 minutes then uploaded a backend flash just to test out and write time was about 16 minutes (all went well). Took the car for a drive and logged a few runs and was very happy. A few days later I then wrote back my stock org bin file that was saved on my laptop from the original read (all went well and car drives well). Then attempted to install the AP version of the backend flash and a warning sign appeared on the AP stating "A previous installation was encountered! (it's refering to the BB flash) Continuing will discard existing data. Existing data will be unrecoverable". So once I hit the install it flahed with the AP version of the backend flash without saving the original ECU ROM file as the AP does in normal install operation. I had already saved my COBB ECU ROM file from a previous install so I was ok. It's not a big deal but just thought some may want to know.
    Because cobb does it right and they do not use their device to copy other tunes. In other words, if you have a tune on your car, whoever put that tune on there should have an original already. That is always step 1 and it is assumed you have done that.
    Click here to enlarge
    Join the largest N5X Enthusiasts Group! 1200+ Members Strong!
    https://www.facebook.com/groups/n5xenthusiasts/

  9. #59
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    582
    Rep Points
    711.5
    Mentioned
    20 Post(s)
    Rep Power
    8


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by Dirty Dog Click here to enlarge
    Then attempted to install the AP version of the backend flash
    Where'd you get this map? Is this map essentially stage 0 that allows for extra fuel to be used with piggy back tunes?

  10. #60
    Join Date
    May 2011
    Posts
    199
    Rep Points
    343.3
    Mentioned
    5 Post(s)
    Rep Power
    4


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by klipseracer Click here to enlarge
    Because cobb does it right and they do not use their device to copy other tunes. In other words, if you have a tune on your car, whoever put that tune on there should have an original already. That is always step 1 and it is assumed you have done that.
    Agree however I would have thought by just flashing back to the car's original vin/org file it wouldn't alter anything but I guess it does.

  11. #61
    Join Date
    May 2011
    Posts
    199
    Rep Points
    343.3
    Mentioned
    5 Post(s)
    Rep Power
    4


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by blisstik Click here to enlarge
    Where'd you get this map? Is this map essentially stage 0 that allows for extra fuel to be used with piggy back tunes?
    It's just the BMS backend flash from Terry. It's to be used with the G5 and yes it alters fuel, timing, vanos and more.

  12. #62
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    3,268
    Rep Points
    1,418.2
    Mentioned
    53 Post(s)
    Rep Power
    15


    Reputation: Yes | No
    very informative thread.. good to know what is roughly needed to get the flash to work smoothly.. GOOD battery charger, AMD laptop (Click here to enlarge), and a few hours of patience Click here to enlarge

    i always thought that kline was a LOT slower/bandwidth limited compared to D-CAN?... i'm sure i'll be able to find out soon enough, since my 130 is 2006 (k-line) and the 135 is 2008, so D-can Click here to enlarge
    boop

  13. #63
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    AZ
    Posts
    2,729
    Rep Points
    2,484.0
    Mentioned
    40 Post(s)
    Rep Power
    25


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by Dirty Dog Click here to enlarge
    Agree however I would have thought by just flashing back to the car's original vin/org file it wouldn't alter anything but I guess it does.
    I didn't catch that portion of your post. Whats being flashed back is exactly what was modified/there before so your guess is good as mine. They may have implemented a different way of detecting this. If you have A B C and you save B and write it with D, then replaced D with B again, thats where it should leave you. ABC again. So there may be some other way of detecting the memory being modified.
    Click here to enlarge
    Join the largest N5X Enthusiasts Group! 1200+ Members Strong!
    https://www.facebook.com/groups/n5xenthusiasts/

  14. #64
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    101
    Rep Points
    156.1
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    2


    1 out of 1 members liked this post. Reputation: Yes | No
    just flicked through the official german EDIABAS manual again that comes with the big-zip of that package. It makes the point there that USB 2.0 must be used and baud must be 100000 baud max. just a thought for those having errors... ?

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •