Close

Page 15 of 54 FirstFirst ... 5131415161725 ... LastLast
Results 351 to 375 of 1328
  1. #351
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    962
    Rep Points
    1,141.3
    Mentioned
    45 Post(s)
    Rep Power
    12



    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by themyst Click here to enlarge
    Told you it was coding. Click here to enlarge

    Arent you the monday morning quarterback!!
    Click here to enlarge

  2. #352
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    886
    Rep Points
    1,445.5
    Mentioned
    16 Post(s)
    Rep Power
    15


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by Cn555ic Click here to enlarge
    Can we say "WE GOT PADDLES WORKING AGAIN"!!!!!!! Model year 06/2009. Flashed yesterday and paddles not working...I went back this morning doing a Team Viewer session and got it to work!!!!! NOW I can say its a complete integrated upgrade!!! Now I can finally rest! lol It was irritating the crap out of me!

    http://www.youtube.com/watch?v=kh092jA_dvE
    Hey, that doesn't count, he has a real alpina Click here to enlarge J/K nice work!

  3. #353
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    962
    Rep Points
    1,141.3
    Mentioned
    45 Post(s)
    Rep Power
    12



    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by bmw335iguy Click here to enlarge
    Hey, that doesn't count, he has a real alpina Click here to enlarge J/K nice work!
    Well he is not mis representing anything now as he does have the Alpina B3 flash so its all good!
    Click here to enlarge

  4. #354
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    85
    Rep Points
    244.0
    Mentioned
    6 Post(s)
    Rep Power
    3


    Yes Reputation No
    good new and bad news!
    the good,i was able to revert back to my previous programing.
    the bad, im still having the same issue.
    and im still getting the same codes, could it be a bad flash? im using a cheap cable from ebay but i dont get a error when the flash is done....
    no issues with the other gears, just in reverse.

    Click here to enlarge Originally Posted by Kylu II Click here to enlarge
    yes but i never had problems putting the car in reverse. just under WOT the car sometimes would not shift.


    sorry, it was more like 7.7k,still something you dont want to happen to your car.
    http://www.bimmerboost.com/attachmen...6&d=1353475318

    the codes;
    511B
    Coding error
    Error will not cause a warning light
    Error is currently present
    Test conditions have been completed
    Short circuit or signal interruption
    http://www.bimmerboost.com/redsmall.jpg 4F82
    Gear transmission ratio B
    Error will not cause a warning light
    Error is not currently present
    Test conditions have not been completed
    http://www.bimmerboost.com/redsmall.jpg 4F97
    Gear transmission ratio B-D
    Error will not cause a warning light
    Error is not currently present
    Test conditions have not been completed


    im gonna reset the codes along with the trans setting and rerport back, if the problem presist i will flash itback to stock....
    Click here to enlarge

  5. #355
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    962
    Rep Points
    1,141.3
    Mentioned
    45 Post(s)
    Rep Power
    12



    Yes Reputation No
    Its your tranny...If it was the flash you would be getting the dreaded Gear error on the on the gauge cluster..
    Click here to enlarge

  6. #356
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    85
    Rep Points
    244.0
    Mentioned
    6 Post(s)
    Rep Power
    3


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by Cn555ic Click here to enlarge
    Its your tranny...If it was the flash you would be getting the dreaded Gear error on the on the gauge cluster..
    after couple of times trying to get it into reverse i get that error on the cluster.
    i knew it was gonna happen sooner or later...
    Click here to enlarge

  7. #357
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    962
    Rep Points
    1,141.3
    Mentioned
    45 Post(s)
    Rep Power
    12



    Yes Reputation No
    I mean you can try to flash it to another assembly line thats newer then yours Try it at this point as it cant hurt..
    Click here to enlarge

  8. #358
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Burnaby, BritishColumbia, Canada
    Posts
    111
    Rep Points
    41.5
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    [QUOTE=Cn555ic;405889]Can we say "WE GOT PADDLES WORKING AGAIN"!!!!!!! Model year 06/2009. Flashed yesterday and paddles not working...I went back this morning doing a Team Viewer session and got it to work!!!!! NOW I can say its a complete integrated upgrade!!! Now I can finally rest! lol It was irritating the crap out of me!

    Will there be a revised diy?

  9. #359
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    NJ
    Posts
    4,213
    Rep Points
    1,812.1
    Mentioned
    102 Post(s)
    Rep Power
    19


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by Kylu II Click here to enlarge
    after couple of times trying to put it on reverse i get that error on the cluster.
    Yepp, something mechanical in the trans is fine. If it was a software problem, you'd prob be getting it on one of the tunes. Sounds a lot like what happened to sammy_0559 -- Just beating on the trans & it doesn't last

    Click here to enlarge Originally Posted by sammy_0559
    went to go do some logs... and yeah felt like recording cuz the car was perfect. and felt like it was gonna rip like crazy (note i still haven fully experienced RB turbos Click here to enlarge )


    Because you're having problems engaging gears & the Death Cog, it's prob time for a trans rebuild -- TQ Converter, Valvebody & possibly Clutch Pack

    [/COLOR]
    COBB AP ProTune by Bren of ///Bren Tuning
    Akrapovic DP | Helix FMIC | Alpina TCM Flash | Walbro 450LPH Fuel Pump


    "The moment money becomes your motivation, you are immediately not as good as someone who is motivated by passion and internal will." -A. Senna

  10. #360
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    5
    Rep Points
    36.5
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Wow, great work everyone! I wish I knew if this worked for the N55 platform as well!

    Click here to enlarge Originally Posted by torqdout Click here to enlarge
    So I'm getting some conflicting information. I'd like to try to flash this to my car (2011 335i, n55, 6AT) which shows the same DME and transmission parts as the rest of the e92/e90 fleet, but I'm hearing on the other forum that I need a DCT tranny for my model year which doesn't exist in the n55 335i, only the 135i (I think). Anyone have any guidance on whether or not I should try this?
    Soooo, did you try this on your '11 N55 yet?!?! Click here to enlarge

  11. #361
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    962
    Rep Points
    1,141.3
    Mentioned
    45 Post(s)
    Rep Power
    12



    Yes Reputation No
    Okay guys I got another 2009 to have the paddles to work with coding it!!! So this is a definite fix! The steps are crazy and dont ask me how I got to make it work, but I DID!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    I will post the DIY on a separate thread when I get a chance as I have my son's Birthday party.
    Click here to enlarge

  12. #362
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    412
    Rep Points
    518.6
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    6


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by Cn555ic Click here to enlarge
    okay GUYS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Breaking news! I found a way the paddle shifter issues and now it looks like ALL MY years will work!!!!!

    FReaking AWESOME PEOPLE !!!!!!!!!!!

    Test mule car was a 7/2009!!!!!!!
    This is great news! What did you do that was different from the previously outlined procedures?

  13. #363
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    412
    Rep Points
    518.6
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    6


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by Cn555ic Click here to enlarge
    Okay guys I got another 2009 to have the paddles to work with coding it!!! So this is a definite fix! The steps are crazy and dont ask me how I got to make it work, but I DID!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    I will post the DIY on a separate thread when I get a chance as I have my son's Birthday party.
    Sorry did not see this post. Will stop pestering you. Good work Mon!

  14. #364
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    120,267
    Rep Points
    32,707.2
    Mentioned
    2130 Post(s)
    Rep Power
    328


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by Cn555ic Click here to enlarge
    okay GUYS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Breaking news! I found a way the paddle shifter issues and now it looks like ALL MY years will work!!!!!

    FReaking AWESOME PEOPLE !!!!!!!!!!!

    Test mule car was a 7/2009!!!!!!!
    What did you do?

  15. #365
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    33
    Rep Points
    102.3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    2


    Yes Reputation No
    Anyone have 03GKE215.ipo Trying to flash an 11/09 and I'm missing this. I can't find it in any of the files I have.

    Enrita, the zip you posted is showing as invalid. Anyone else getting this?

  16. #366
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    6,287
    Rep Points
    6,860.3
    Mentioned
    74 Post(s)
    Rep Power
    69


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by e90TiAg335i Click here to enlarge
    Anyone else getting this?
    The ZIPFILE works fine here.
    What program did you try to unzip it with?
    There are two theories to arguing with women. Neither one works

  17. #367
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    33
    Rep Points
    102.3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    2


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by DavidV Click here to enlarge
    The ZIPFILE works fine here.
    What program did you try to unzip it with?
    I was using winzip. Used winrar and it works. Just need the above file Click here to enlarge

    Thanks

  18. #368
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Downey, Ca
    Posts
    2,070
    Rep Points
    2,866.6
    Mentioned
    41 Post(s)
    Rep Power
    29


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by Cn555ic Click here to enlarge
    Okay guys I got another 2009 to have the paddles to work with coding it!!! So this is a definite fix! The steps are crazy and dont ask me how I got to make it work, but I DID!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    I will post the DIY on a separate thread when I get a chance as I have my son's Birthday party.
    Looking forward to that DIY. Flashed my car today (11/08 build) and lost paddle functionality.

    Shifts are way smoother now but "D" sux ass now.

  19. #369
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Stockholm
    Posts
    1,527
    Rep Points
    1,177.7
    Mentioned
    61 Post(s)
    Rep Power
    12


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by alpinedevil335 Click here to enlarge
    Looking forward to that DIY. Flashed my car today (11/08 build) and lost paddle functionality.

    Shifts are way smoother now but "D" sux ass now.
    i guess he coded through NCSExpert. can you use it? if not look for DYIs already now.
    07 335i AT - MOTIV 750 - MHD BMS E85 - BMS PI - JB4G5 - Okada Coils - NGK 5992 Plugs - Helix IC - Stett CP - Custom midpipes with 100 HJS Cats - Bastuck Quad - PSS10 - QUAIFE LSD - BMS OCC - Forge DVs - AR OC - ALCON BBK - M3 Chassi - Dinan CP - Velocity M rear Toe arms - Advan RZ-DF - LUX H8 - Level 10 AT upgrade
    Click here to enlarge

  20. #370
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Downey, Ca
    Posts
    2,070
    Rep Points
    2,866.6
    Mentioned
    41 Post(s)
    Rep Power
    29


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by enrita Click here to enlarge
    i guess he coded through NCSExpert. can you use it? if not look for DYIs already now.
    Ill look into that thanks!

  21. #371
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    CT
    Posts
    24
    Rep Points
    78.2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by Cn555ic Click here to enlarge
    I agree. Sticky would you mind taking out deleting all the useless post from this thread.. Thanks a bunch

    For those looking to do this flash. You should really clean out all the useless crap on the computer. While flashing if you have any type of interuptions whether you computer freezes you will be in big trouble. I only code or flash with a laptop thats dedicated only for this. I know many will try to flash themselves so be careful..
    This is a good point. I have a separate laptop that is exclusively for the cars. Minimal software on it. I uninstalled a bunch of unnecessary programs to keep it real clean and purposeful. It has Win7 and some apps for running tunes, diagnostics and configuring iDrive stuff. That's it. It also has limited internet connectivity, no wifi.

  22. #372
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Vegas
    Posts
    99
    Rep Points
    111.8
    Mentioned
    5 Post(s)
    Rep Power
    2


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by Cn555ic Click here to enlarge
    Okay guys I got another 2009 to have the paddles to work with coding it!!! So this is a definite fix! The steps are crazy and dont ask me how I got to make it work, but I DID!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    I will post the DIY on a separate thread when I get a chance as I have my son's Birthday party.
    Awesome! Looking forward to the DIY.

  23. #373
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    58
    Rep Points
    50.2
    Mentioned
    7 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Now that paddles are finally working anyone in So Cal want to tackle this as a service willing to pay for the time!!!

  24. #374
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    NYC
    Posts
    203
    Rep Points
    84.6
    Mentioned
    5 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    hey, would someone mind posting the gs19d files so i don't have to download an entire daten? i know it's in the v41, but i can't find a torrent for that, and i'd rather not download 10 gig rar at 50kbs from rapidshare Click here to enlarge

    just wanna reset transmission adaptations
    Click here to enlarge

  25. #375
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    33
    Rep Points
    102.3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    2


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by tofu Click here to enlarge
    hey, would someone mind posting the gs19d files so i don't have to download an entire daten? i know it's in the v41, but i can't find a torrent for that, and i'd rather not download 10 gig rar at 50kbs from rapidshare Click here to enlarge

    just wanna reset transmission adaptations
    Check out post 329 a page back. It's in the zip file.

Page 15 of 54 FirstFirst ... 5131415161725 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •