Close

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 76 to 100 of 107
  1. #76
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    1,059
    Rep Points
    1,149.7
    Mentioned
    39 Post(s)
    Rep Power
    12


    Yes Reputation No
    Haha, I have been going easy just because I've just instaleld it, and this is my first crack at using NLS. I'll quit the granny shiftin' after work.

  2. #77
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Nj
    Posts
    882
    Rep Points
    1,126.8
    Mentioned
    10 Post(s)
    Rep Power
    12


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    Bringing this back from the dead. Just got my wotbox in the mail and it's being installed by my shop. Hope all goes well

  3. #78
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Vicenza, Italy
    Posts
    4,220
    Rep Points
    3,225.0
    Mentioned
    69 Post(s)
    Rep Power
    33



    Yes Reputation No
    Good Luck!
    2011 335is DCT, looking for new car friends in Italy.

  4. #79
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    5
    Rep Points
    6.4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    Im having an issue i hope u guys can help me
    i wired everything up yellow blue Black and Green
    but now i have one red and one orange cable
    there is no Black/red One
    still i wired them like i thought they might work
    is this like a new wot box ??
    the wot box blue light turns on but i aint getting no connection To my car Click here to enlarge
    the software finds the cable but it cant read my car
    please help me
    im getting frustrated

  5. #80
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Nj
    Posts
    882
    Rep Points
    1,126.8
    Mentioned
    10 Post(s)
    Rep Power
    12


    Yes Reputation No
    I never installed it. Looks too sketchy. Rather stack the jb4

  6. #81
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Fort Mac, AB
    Posts
    1,405
    Rep Points
    771.1
    Mentioned
    23 Post(s)
    Rep Power
    8


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by einza Click here to enlarge
    Im having an issue i hope u guys can help me
    i wired everything up yellow blue Black and Green
    but now i have one red and one orange cable
    there is no Black/red One
    still i wired them like i thought they might work
    is this like a new wot box ??
    the wot box blue light turns on but i aint getting no connection To my car Click here to enlarge
    the software finds the cable but it cant read my car
    please help me
    im getting frustrated
    You have a new schematic for it?

    EDIT: Figured out what your asking. So the Black 18 gauge is ground. The red and black 16 gauge wires (one each not Red/Black)are the ignition coil power wires. If the orange is 16 gauge it is the other coil wire if it is 18 it is the ground. Probably coil as orange is never used fro ground in my experience.
    Last edited by Ingeniator; 04-30-2015 at 10:33 PM.
    07 335XI(A008006) 6AT ~105K miles JB4 G5 ISO VSRF DP's
    09 135I(VK80379) 6MT. Race Project car.
    1) Install Modified Motiv 600 Kit[HTA3076R w/ tial .82] 2) Moton 4 suspension. 3) Build high flow intake manifold with multi-port fuel and relocate OFH 4) Build full cage possible rear diff upgrade 5) Complete staged twin setup with HTA4205R [w/Tial 1.16] 6) Complete dry sump system 7) Sequential maybe

  7. #82
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    5
    Rep Points
    6.4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    Sorry im just confused By the numbers you are telling me 18 and 16 where do i see those numbers?

  8. #83
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Fort Mac, AB
    Posts
    1,405
    Rep Points
    771.1
    Mentioned
    23 Post(s)
    Rep Power
    8


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by einza Click here to enlarge
    Sorry im just confused By the numbers you are telling me 18 and 16 where do i see those numbers?
    Those are the wire sizes. Thicker wire is 16 gauge thinner wire is 18 gauge. You can use a wire stripper to confirm the size if you want. The Red/Black step in the OP is referencing two wires you splice one to each side of the coil trigger wire. Those are the thick(relatively) wires the thin one like the green and blue wire is for ground.
    07 335XI(A008006) 6AT ~105K miles JB4 G5 ISO VSRF DP's
    09 135I(VK80379) 6MT. Race Project car.
    1) Install Modified Motiv 600 Kit[HTA3076R w/ tial .82] 2) Moton 4 suspension. 3) Build high flow intake manifold with multi-port fuel and relocate OFH 4) Build full cage possible rear diff upgrade 5) Complete staged twin setup with HTA4205R [w/Tial 1.16] 6) Complete dry sump system 7) Sequential maybe

  9. #84
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    5
    Rep Points
    6.4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Ok thank you
    i will try to figure it out if not
    im getting back to you ��

  10. #85
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    2
    Rep Points
    4.2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    I have a problem, i dont now how to change the cylinder to 6. It always just says 4 and not 6.
    What i habe done wrong? Everithing else works.Click here to enlarge

  11. #86
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    679
    Rep Points
    1,705.3
    Mentioned
    81 Post(s)
    Rep Power
    18


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by dani335i Click here to enlarge
    I have a problem, i dont now how to change the cylinder to 6. It always just says 4 and not 6.
    What i habe done wrong? Everithing else works.Click here to enlarge
    Change the "rpm source". The # of cylinders is linked to the rpm source. After selecting verify rpm is correct by clicking "read"

  12. #87
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    2
    Rep Points
    4.2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    With the new interface V3.9 it worked perfectly, previously had the V3.2. Thank you

  13. #88
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Orlando
    Posts
    629
    Rep Points
    1,512.9
    Mentioned
    4 Post(s)
    Rep Power
    16


    Yes Reputation No
    Bumping this thread. Is anyone currently flash only running a WOTbox? I'm getting ready to order one for myself.
    Click here to enlarge

    Left hand on the steering wheel right hand on that RTD Shifter
    -2Chainz

    07 6spd TI ag E92

    Mods
    Boostbox, e85, RTD shifter, and a 6766
    #BuiltByHaborFreight

    Instagram Oss_Cah5

  14. #89
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    Pennsylvania
    Posts
    18
    Rep Points
    11.7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Yeah....JB4

  15. #90
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    NY
    Posts
    273
    Rep Points
    1,002.0
    Mentioned
    34 Post(s)
    Rep Power
    11


    Yes Reputation No
    Yep, I have one with flash only tune via Cobb, it works well.
    H O O N

  16. #91
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Orlando
    Posts
    629
    Rep Points
    1,512.9
    Mentioned
    4 Post(s)
    Rep Power
    16


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by Snertz Click here to enlarge
    Yep, I have one with flash only tune via Cobb, it works well.
    How was the install?
    Click here to enlarge

    Left hand on the steering wheel right hand on that RTD Shifter
    -2Chainz

    07 6spd TI ag E92

    Mods
    Boostbox, e85, RTD shifter, and a 6766
    #BuiltByHaborFreight

    Instagram Oss_Cah5

  17. #92
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    NY
    Posts
    273
    Rep Points
    1,002.0
    Mentioned
    34 Post(s)
    Rep Power
    11


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by Abacus38 Click here to enlarge
    How was the install?
    Pretty straight forward, I followed the instructions in the first post, took maybe 30min to put in. Only difference was I soldered the wires in instead of using positaps or twisting them together.
    H O O N

  18. #93
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Vicenza, Italy
    Posts
    4,220
    Rep Points
    3,225.0
    Mentioned
    69 Post(s)
    Rep Power
    33



    Yes Reputation No
    How much boost are y'all able to build on the two step now?
    2011 335is DCT, looking for new car friends in Italy.

  19. #94
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    NY
    Posts
    273
    Rep Points
    1,002.0
    Mentioned
    34 Post(s)
    Rep Power
    11


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by bigdnno98 Click here to enlarge
    How much boost are y'all able to build on the two step now?
    Not much, maybe a couple psi at most. Just made consistent launches easier.
    H O O N

  20. #95
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Vicenza, Italy
    Posts
    4,220
    Rep Points
    3,225.0
    Mentioned
    69 Post(s)
    Rep Power
    33



    Yes Reputation No
    Gotcha.
    2011 335is DCT, looking for new car friends in Italy.

  21. #96
    Join Date
    May 2012
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    3,098
    Rep Points
    3,563.1
    Mentioned
    81 Post(s)
    Rep Power
    36


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by bigdnno98 Click here to enlarge
    How much boost are y'all able to build on the two step now?
    Given the ability to essentially create anti-lag with either the jb4 or flash tune, coupled with the 2 step, you should be able to build plenty of boost if you wanted to... Just be wary of exhaust valves getting too hot.
    2011 E90 M3 \ Melbourne Rot Metallic

    Click here to enlarge

  22. #97
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    3
    Rep Points
    8.3
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    0


    2 out of 2 members liked this post. Yes Reputation No
    Those of you who installed this a while back, how has your engine been holding up?

    Long story short, I installed a WOTbox back in June 2016. FBO stock turbos running MHD OTS 2+ for 10k miles before install. One month and 500 miles later the crank hub spun causing the engine to go out of time. Luckily I was able to limp my car to the shop, they found I also had 3 collapsed lifters on the intake cam in cyl 1 and 2.

    But wait, there's more!

    In September, I got another half engine light that wouldn't go away. After many hours of diagnostics the BMW master tech at my shop concluded I was getting inlet camshaft faults below 1,200 rpm, likely something broke in the valvetrain, and was blocking the oil drain from the inlet VANOS actuator. At that point I said $#@! it and my car has been sitting since then, getting a full engine build.

    Tl;dr WOTbox did NOT play nice with my car. I'm curious as to how it turned out for others who have installed it.

  23. #98
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Hayward, CA
    Posts
    8,568
    Rep Points
    4,140.4
    Mentioned
    334 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by veer90 Click here to enlarge
    Those of you who installed this a while back, how has your engine been holding up?

    Long story short, I installed a WOTbox back in June 2016. FBO stock turbos running MHD OTS 2+ for 10k miles before install. One month and 500 miles later the crank hub spun causing the engine to go out of time. Luckily I was able to limp my car to the shop, they found I also had 3 collapsed lifters on the intake cam in cyl 1 and 2.

    But wait, there's more!

    In September, I got another half engine light that wouldn't go away. After many hours of diagnostics the BMW master tech at my shop concluded I was getting inlet camshaft faults below 1,200 rpm, likely something broke in the valvetrain, and was blocking the oil drain from the inlet VANOS actuator. At that point I said $#@! it and my car has been sitting since then, getting a full engine build.

    Tl;dr WOTbox did NOT play nice with my car. I'm curious as to how it turned out for others who have installed it.
    Honestly not following this at all. Not even slightly. So a box that simply interupts your ignition signal nothing else, is the cause for spun crank hubs, and cam codes?????? Not possible

  24. #99
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Vicenza, Italy
    Posts
    4,220
    Rep Points
    3,225.0
    Mentioned
    69 Post(s)
    Rep Power
    33



    Yes Reputation No
    Do you have a SMFW? I'm seeing a few of these issues and it's leading me to believe that there are vibration issues leading to the crank hub and jumping time issues. I've seen at least 3 in the last 3 months. I recommend SMFW guys look into the fluidampr
    2011 335is DCT, looking for new car friends in Italy.

  25. #100
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Vicenza, Italy
    Posts
    4,220
    Rep Points
    3,225.0
    Mentioned
    69 Post(s)
    Rep Power
    33



    Yes Reputation No
    BTW I had a WOTBOX on my car for over a year and probably 100 drag strip passes.
    2011 335is DCT, looking for new car friends in Italy.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •