Close

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Results 126 to 136 of 136
  1. #126
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    107
    Rep Points
    43.5
    Mentioned
    7 Post(s)
    Rep Power
    0


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by cisi Click here to enlarge
    yes i did, but i have the dpf deleted via ecu now. Its a cleaner solution in my opinion. But then harder you raise the rail pressure them more carbon is building up during combustion. Maybe a water injection system could help lowering that.
    Without removing the dpf and raising the rail pressure you will sooner or later get problems with a full DPF. Mine was already full without any tunings at 80000 km. Cant imagine how bad it would have been if it was tuned for that 80000 km.
    50k mi here or roughly 80Km and going through some deep cleaning of the engine right now.
    The dealer had to replace the EGR valve and both turbos.
    The DPF was actually clean.
    The shop foreman explained to me that the valve between the two turbos was stuck because of the carbon deposits ant the smaller turbo almost non functional.
    He recommended to block off the EGR valve in order to solve this issue.
    Apparently the DPF regeneration worked fine, but being the last piece of equipment in the emission system it was not affected by the negative effects of the EGR valve.

    Somehow the X5 diesel has a better system than the 335d in which the clean gases that come out of the DPF are returned to the intake instead of taking all that dirty spent air from the EGR and clog up everything else.

    In my case, I don't think a DPF delete kit would help me much. EGR delete definitely would.

  2. #127
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    5
    Rep Points
    10.0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by Sticky Click here to enlarge
    You just need to talk to Renntech. Lenny is the guy.
    @m54b25
    Or call your nearest Mercedes Benz dealership that happens to also be a reseller. Mine 30 minutes south of me quoted me $500 in labor to pull my ECU and ship it. (E70 X5)

  3. #128
    Join Date
    May 2011
    Posts
    761
    Rep Points
    382.2
    Mentioned
    4 Post(s)
    Rep Power
    4


    Yes Reputation No
    $500 to remove an ECU; ABSURD!!! You can do it yourself and ship it out overnite

  4. #129
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    6
    Rep Points
    8.0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    Pulling the DDE is like a 5 minute job, are they joking with $500 in labor? Maybe that included 4 days of car storage at $100/day Click here to enlarge

  5. #130
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    4
    Rep Points
    10.4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    Im in the process of modifying my signals as well, but on a more "low-tech" level.

    Is a 1k pot enough to modify my boost signal? Or do I have to be all fancy, and buy a voltage regulator?

  6. #131
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    120,256
    Rep Points
    32,701.3
    Mentioned
    2130 Post(s)
    Rep Power
    328


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by TTDswe Click here to enlarge
    Is a 1k pot enough to modify my boost signal?
    What do you mean here?

  7. #132
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    4
    Rep Points
    10.4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    Can I turn down the voltage with just a 1k or do I have to have something else to? Like another resistor, diodes or anything else? Cause if I get the voltage signal back to the Ecu lower = more boost, right?

  8. #133
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    4
    Rep Points
    10.4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    1k pot= 1000ohm potentiometer, just to make clear

  9. #134
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    120,256
    Rep Points
    32,701.3
    Mentioned
    2130 Post(s)
    Rep Power
    328


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by TTDswe Click here to enlarge
    1k pot= 1000ohm potentiometer, just to make clear
    Thanks, I was about to ask.

  10. #135
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    4
    Rep Points
    10.4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    2 out of 2 members liked this post. Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by Sticky Click here to enlarge
    Thanks, I was about to ask.
    Still looking for answers tho. I'm new with this, modifying voltage signals I mean.

    Already got a ECU flash, planning on running a plugin box for even more fueling but to make use of the extra fuel I need to bump the boost up a bit.
    so I gladly take any advice on how to, got a potentiometer laying around so thought I might play around with it.

  11. #136
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    120,256
    Rep Points
    32,701.3
    Mentioned
    2130 Post(s)
    Rep Power
    328


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by TTDswe Click here to enlarge
    Still looking for answers tho. I'm new with this, modifying voltage signals I mean.

    Already got a ECU flash, planning on running a plugin box for even more fueling but to make use of the extra fuel I need to bump the boost up a bit.
    so I gladly take any advice on how to, got a potentiometer laying around so thought I might play around with it.
    I wish I could could help. Hopefully someone else chimes in.

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •