Close

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 26 to 40 of 40

Thread: JB4 NA Map Log

  1. #26
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    4,608
    Rep Points
    3,236.6
    Mentioned
    24 Post(s)
    Rep Power
    33


    Reputation: Yes | No
    So thats what an N52 is like.
    Some people live long, meaningful lives.

    Other people eat shit and die.

    I'm not racist, I hate everybody equally; especially fat people.


    Click here to enlarge

  2. #27
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    225
    Rep Points
    173.2
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    2


    Reputation: Yes | No
    I love this..
    So Terry if i have cobb flashed and Jb4 installed too, can i use this NA map8 for valet, wife or even myself and then switch to map 0 on the fly to use the cobb tune? That would be awesome and preserve my turbos and gas, dont need my turbos 100% on my daily commute. But i think there would be some adaptation issues.

  3. #28
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Simi Valley, CA
    Posts
    8,002
    Rep Points
    8,952.0
    Mentioned
    633 Post(s)
    Rep Power
    90



    Reputation: Yes | No
    Should work with Cobb also. I'll have to test it.

  4. #29
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    117,697
    Rep Points
    31,533.2
    Mentioned
    2063 Post(s)
    Rep Power
    316


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by woodga16 Click here to enlarge
    what's the point of this map? Is it for worst case scenario, turbos fail and you have a map to get home by?
    The point is because you can.

  5. #30
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    NYC
    Posts
    3,089
    Rep Points
    999.1
    Mentioned
    104 Post(s)
    Rep Power
    10


    Reputation: Yes | No
    Sticky, check your e-mail. Apparently my 9.8 60-130 run going down a hill is only a 1.4x% slope lol Click here to enlarge Sorry for the OT.

  6. #31
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    117,697
    Rep Points
    31,533.2
    Mentioned
    2063 Post(s)
    Rep Power
    316


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by themyst Click here to enlarge
    Sticky, check your e-mail. Apparently my 9.8 60-130 run going down a hill is only a 1.4x% slope lol Click here to enlarge Sorry for the OT.
    No prob, I got it. Won't update anything for a bit though, I'm way backed up since I took Sunday off for my Bday.

  7. #32
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    NYC
    Posts
    3,089
    Rep Points
    999.1
    Mentioned
    104 Post(s)
    Rep Power
    10


    Reputation: Yes | No
    pls just tell me if its a legit run Click here to enlarge The suspense is killing me and I want to know if I'm an idiot or if i calculated slope correctly...

  8. #33
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    225
    Rep Points
    173.2
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    2


    1 out of 1 members liked this post. Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by Terry@BMS Click here to enlarge
    Should work with Cobb also. I'll have to test it.
    Actually after i sent a log to the COBB guys, they are now telling me that there is an issue with logging and that the JB might be interfering with something, even though i use the 10/1 firmware you sent for JB4.

    Has anyone experienced the same problem, logging COBB on map 0 (jb4), but apparently to COBB, the logs look off at some points.
    and running S2 no fmic, when i gradually floor the car in 5th gear (AT) at 3.5k to 4.5k i feel the car has no torque it like stalls and then kiks in at 5 k as if another turbo came alive.

    What the hell is wrong please adviseeeeeeeeeeeeeeee

  9. #34
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Stockholm
    Posts
    1,527
    Rep Points
    1,177.6
    Mentioned
    61 Post(s)
    Rep Power
    12


    Reputation: Yes | No
    Dzenno mentioned that even on map 0 jb4 there could be som CAN issues. i have never logged with COBB with jb4 installed but from what i remember he said that RPM should be shown in cobb as channel otherwise the logging could suddenly stop working.
    Click here to enlarge Originally Posted by Bash Click here to enlarge
    Actually after i sent a log to the COBB guys, they are now telling me that there is an issue with logging and that the JB might be interfering with something, even though i use the 10/1 firmware you sent for JB4.

    Has anyone experienced the same problem, logging COBB on map 0 (jb4), but apparently to COBB, the logs look off at some points.
    and running S2 no fmic, when i gradually floor the car in 5th gear (AT) at 3.5k to 4.5k i feel the car has no torque it like stalls and then kiks in at 5 k as if another turbo came alive.

    What the hell is wrong please adviseeeeeeeeeeeeeeee
    07 335i AT - MOTIV 750 - MHD BMS E85 - BMS PI - JB4G5 - Okada Coils - NGK 5992 Plugs - Helix IC - Stett CP - Custom midpipes with 100 HJS Cats - Bastuck Quad - PSS10 - QUAIFE LSD - BMS OCC - Forge DVs - AR OC - ALCON BBK - M3 Chassi - Dinan CP - Velocity M rear Toe arms - Advan RZ-DF - LUX H8 - Level 10 AT upgrade
    Click here to enlarge

  10. #35
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    225
    Rep Points
    173.2
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    2


    Reputation: Yes | No
    i thought Terry addressed that its fixed on the 10/1 firmware. looks like i have to remove it now... thanks Enrita

  11. #36
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Stockholm
    Posts
    1,527
    Rep Points
    1,177.6
    Mentioned
    61 Post(s)
    Rep Power
    12


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by Bash Click here to enlarge
    i thought Terry addressed that its fixed on the 10/1 firmware. looks like i have to remove it now... thanks Enrita
    i am not sure , ask Dzenno , he has done tons of testing .
    07 335i AT - MOTIV 750 - MHD BMS E85 - BMS PI - JB4G5 - Okada Coils - NGK 5992 Plugs - Helix IC - Stett CP - Custom midpipes with 100 HJS Cats - Bastuck Quad - PSS10 - QUAIFE LSD - BMS OCC - Forge DVs - AR OC - ALCON BBK - M3 Chassi - Dinan CP - Velocity M rear Toe arms - Advan RZ-DF - LUX H8 - Level 10 AT upgrade
    Click here to enlarge

  12. #37
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    6,677
    Rep Points
    3,327.5
    Mentioned
    225 Post(s)
    Rep Power
    34


    Reputation: Yes | No
    I'm unable to log properly with the AP while jb4 is plugged in but I'm still on older jb4 firmware..I think Terry fixed it in a newer firmware so they cooperate better...check with him..I only log with the jb4 on this "combo"
    Click here to enlarge

  13. #38
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Boynton Beach, FL
    Posts
    1,209
    Rep Points
    1,445.2
    Mentioned
    61 Post(s)
    Rep Power
    0


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by Bash Click here to enlarge
    Actually after i sent a log to the COBB guys, they are now telling me that there is an issue with logging and that the JB might be interfering with something, even though i use the 10/1 firmware you sent for JB4.

    Has anyone experienced the same problem, logging COBB on map 0 (jb4), but apparently to COBB, the logs look off at some points.
    and running S2 no fmic, when i gradually floor the car in 5th gear (AT) at 3.5k to 4.5k i feel the car has no torque it like stalls and then kiks in at 5 k as if another turbo came alive.

    What the hell is wrong please adviseeeeeeeeeeeeeeee
    Im pretty sure that has nothing to do with the jb4. My 6mt drove the same way on Cobb stage 2. @DBFIU walked the $#@! out of me. I thought it was just my car.

  14. #39
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Simi Valley, CA
    Posts
    8,002
    Rep Points
    8,952.0
    Mentioned
    633 Post(s)
    Rep Power
    90



    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by Bash Click here to enlarge
    Actually after i sent a log to the COBB guys, they are now telling me that there is an issue with logging and that the JB might be interfering with something, even though i use the 10/1 firmware you sent for JB4.

    Has anyone experienced the same problem, logging COBB on map 0 (jb4), but apparently to COBB, the logs look off at some points.
    and running S2 no fmic, when i gradually floor the car in 5th gear (AT) at 3.5k to 4.5k i feel the car has no torque it like stalls and then kiks in at 5 k as if another turbo came alive.

    What the hell is wrong please adviseeeeeeeeeeeeeeee
    It's possible. Although I ran around for quite some time on map 0 w/ Cobb enabled without issue. Didn't do much logging with the Cobb but did some and didn't have any issues. If others can recreate the issue I can spend more time with it. If its perfect when not logging with Cobb and acts up only when logging then that would point to some issue. Like the JB4 is resetting itself, or something, during your runs. Don't imagine it will be difficult to correct but would need more info/verification before I dive in.
    Last edited by Terry@BMS; 12-07-2011 at 02:13 PM.

  15. #40
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Simi Valley, CA
    Posts
    8,002
    Rep Points
    8,952.0
    Mentioned
    633 Post(s)
    Rep Power
    90



    Reputation: Yes | No
    Re: NA mode I got it working on the N55 also! Although after a few shifts boost creeps up to 4-5psi at 0% duty cycle. Click here to enlarge

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •